onsdag 5. september 2012

Bryllupet

Den 25. August skjedde det. DATOEN vi har ventet, forberedt og gledet oss til i over ett år.
Dagen startet tidlig ved at Tonje, Maia og Marte dro til Ski brudesalong sammen med forlover og lillesøster Michelle og ble sminket og stelt og kledd på. Stein ordnet til i kirken sammen med Freddy i lang tid før vielsen. Det var både kirkebuketter som skulle settes opp, såpebobler og organzaposer som skulle settes frem sammen med kirkeprogram.
Plakater var laget av Morteza og var hengt opp over hele Ski, Siggerud og Langhus
Veiskilt viste vei til både kirke og festlokale

Fordi klokken i leiebilen gikk riv ruskende feil trodde Tonje at de ankom ti minutter for sent, men jaggu så kom de ti minutter for tidlig i stedet! Cabrioleten måtte stanse nede i veien mens de siste gjestene ble skysset inn i kirken, for bruden skal jo ikke bli sett før hun entrer kirken.

Og så sto de der da, Tonje, Maia og Marte. Maia og Marte med gifteringene bundet inn i hver sin blomsterpikebukett. Og så gikk dørene opp og der sto alle kjære og kjente. Stein sto ved alteret og gråt og gråt, Tonje holdt på å gråte men klarte å kvele nesten alle tårene.Og så var det vakker musikk med trompet og orgel, Trumphet Tune av Purcell. Håndplukket av Tonje som fikk tak i notene via stor detektivarbeid på internet. Hun hadde hørt akkurat det stykket spilt en gang på youtube og etter mye om og men så fikk hun tak i notene som akkurat hadde blitt frigitt, og hun klarte også å få tak i en dyktig trompetist som sa seg villig til å spille det. Men det var omtrent opp til siste uken at det var usikkert om det skulle bli denne inngangssangen. Det var derfor magisk å entre midtgangen til akkurat dette stykket.

Andreas og Semming sang og spilte "From this moment" og det var så vakkert, så vakkert. Amazing grace ble spilt på trompet, så var det salmer og bibellesning av både prest og storesøsteren til Tonje.

Selvfølgelig passet jo ikke ringen til Tonje, det er jo en oppskrift på hovne fingre å sulte og tørste seg ihjel i dagene før bryllupet fordi man rett og slett ikke har tid til å spise og drikke, for så å bælje i seg flere glass farris i brudesalongen. Men etter mye latter så kom ringen på.
Dette visste dere kanskje ikke - men Stein og Tonje hadde spilt Fillepine rundt juletider og tidspunktet Fillepinen gjaldt var når de var gift, så fort de var erklært som mann og kone. Så her hvisker Tonje "Fillepine" til Stein! 

Såpebobler og riskorn møtte oss da vi kom ut av kirken!

Foran kirken med våre to nydelige døtre.

Og så var de gift. Tiden gikk så fort og var så verdifull og før man visste ordet av det så var det hele over. Utenfor kirken sto Finstad drumliners klare å spillle og selv om han ene besvimte så ble det gjort svært elegant og det var uforglemmelig og annerledes og herlig og bli møtt med disse barske,  svært dyktige trommerne.

Finstad drumliners.

Det ble kastet hjerteformet designer ris og det ble blåst såpebobler, bilder ble tatt og så ble brudeparet kjørt avgårde til Ås sammen med fotograf Biberg for å fotograferes mens gjestene dro til festlokalet for å vente.
 Yessss!! We har gjort det!!

Bryllupsbilen vår

Desverre ble det et skybrudd uten like på vei til Ås så taket måtte på kabrioleten men det hører med at det skal regne i brudens slør, det betyr lykke.

Brudeparet gleder seg veldig til å se bildene fotografen tok, de må vente ennå noen uker.
Foran festlokalet sto alle å ventet på brudeparet som ankom i bilen og selv om det var en smule vanskelig å manøvrere en stor kjole og blomsterbukett ut av baksetet på en bryllupsbil uten hjelp så kom de seg ut og ble mottatt med det som så ut som Solo brus men visstnok var mousserende vin med noe annet i. Men det var skikkelig ufyslig gult!!


Middagen var som bryllupsmiddager flest, god drikke og god mat, taler, latter, tårer. Tonje fikk vite i Steins tale til henne at de skulle på bryllupsreise til Karpathos (!) og Tonje forsøkte å sjokkere dem alle ved å på lissom miste alle talearkene utover hele bordet så det ble en smule sjokk, vantro og kaos mens noen forsøkte febrilsk å plukke opp talearkene.
 Freddy, Steins forlover hadde trykt opp stol draperinger til brudeparet med Mr. og Mrs. Nøsting på.
 Bordkortene var formet som små esker med sjokolade inni.
Borddekorasjonene skulle stå til temaet i bryllupet, som var lilla og bling. Her med ekte blå druer, lavendel,  og spesialbestillte roser som duftet og var i riktig lilla farge.

Så ble det kaker og høydepunktet må være Helles kake, håndfraktet fra Danmark for anledningen. Helle er ikke konditor, men kunstner, men hadde tatt på seg den ekstremt store oppgaven å lage bryllupskaken og det hadde hun gjort med glans. Det var tre etasjers kofferter som sto oppå hverandre (spesiellt bestillt da brudeparet reiser mye!) og den var knallgod! Brudeparet laget i sukkerfondant tronet på toppen og selvfølgelig var de en kopi  av Stein og Tonje, både i farger og påkledning.
Den formidable fantastiske bryllupskaken vår laget som tre kofferter på toppen av hverandre!
Og selvfølgelig skal man mate hverandre med den første kakebiten!

Deretter ble det dans! Stein og Tonje hadde brukt de siste fire ukene til å øve inn i en spesiell bryllupsdans som begynte som en vanlig "klinedans" men så ble brutt av med Maccarena, Dine guldbrune øgon, Zorba, Grease, YMCA, Save you love my darling, save you love, I just called to say I love you osv.
 Buckaroo linedancers var med på It's raining men, halleluljah!

 Stein stillte opp i diverse habitter, løsbarter, briller, og hatter. Her som smørsanger i "Save your love my darling, save your love!"

Så hvis noen ikke helt skjønte hvor mye vi hadde å gjøre i ukene før så kan vi fortelle at vi øvde tre-fire timer hver kveld i fire uker. Gjerne fra tolv til tre om morgenen.Vi er helt overveldet over alle de fantastiske, flotte, fantasifulle, vakre og høyt ønskede gavene vi fikk. Vi takker her, men det kommer takkekort til hver og en av dere snart!

Og festen gikk sin gang slik en bryllupsfest skal være. Brudeparet hadde det fantastisk og det ble en minneverdig dag! Utpå morgenkvisten ankom de Thon hotell hvor bryllupssuiten var leid. Og det vanket både roser og champagne, egen terrasse, jacuzzi, frokost på sengen, frisk frukt og alt som hører en bryllupssuite til.
1 kommentar:

  1. Det var en herlig dag! Takk for at jeg fikk dele den med dere!

    SvarSlett

Det er svært hyggelig at du er innom og leser litt. Har du lyst å legge igjen en hilsen så vær så god!